Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Milomira Lučića zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti

21.01.2020.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 18.11.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Milomira Lučića zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 29.11.2019. godine.

 Optužnicom se Milomiru Lučiću stavlja na teret da je dana 26.11.2018.godine oko 19:00 časova, u prostorijama PS Istočno Novo Sarajevo, koja se nalazi u ulici Stefana Nemanje broj 3, dok je vršena kriminalistička obrada nad njim, ozbiljno prijetio da će napasti policijskog službenika S. N., koji je u tom periodu bio na službenoj dužnosti, obraćajući mu se riječima:“ Jebem li ti majku, zapaliću ti auto, znam ja gdje ti živiš i ako treba ići ću ti na kuću“, nakon čega je krenuo fizički da se obračuna sa Simanićem, u čemu su ga spriječili policijski službenici.

 U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 Napomena:

 „Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament