Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Faladžić Elvira za krivično djelo Prevara

26.11.2018.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 15.10.2018. godine, podiglo optužnicu protiv Faladžić Elvira za krivično djelo Prevara, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 29.10.2018. godine.

 

Faladžić Elvir se tereti da je dana 26.07.2017.godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu radnika bijele tehnilke T. N. zaposlen u prodavnici „x-x-x-x“- Istočno Sarajevo  u ulici Spasovdanska xx, tako što je priložio uplatnicu privrednog društva „x-x-x-x“ čiji je on vlasnik,  kao dokaz o navodnoj uplati putem žiro računa  u iznosu od 1.249,00 KM na ime kupovine dva televizora marke „Grundig“ i „Tesla“, iako je znao da predmetna uplata nije izvršena, nakon čega mu je radnik bijele tehnike isporučio navedene televizore.

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena:

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament