Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Nikodina Komadare zbog krivičnog djela Ubistva

26.05.2021.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 12.04.2021. godine, podiglo optužnicu protiv Nikodina Komadare zbog krivičnog djela Ubistva, a koja je od strane Okružnog suda u Istočnom Sarajevu potvrđena dana 15.04.2021. godine. 

Optužnicom se Nikodinu Komadari stavlja na teret da je dana 03.06.1999. godine, na autobuskoj stanici koja se nalazi u ulici Milana Simovića, opština Pale, u namjeri da ga liši života, iz vatrenog oružja - pištolja, nepoznate marke, fabričkog  broja i kalibra, ispalio više hitaca u pravcu M. Ž., pogodivši ga pritom u predio glave i predio grudnog koša i trbuha, nanijevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha, sa ulaznim otvorom projektila ispod lijeve lopatice, i izlaznom ranom u predjelu desne strane bočno ispod bubrežne lože, kao i ustrelnu ranu glave sa ispadanjem mozgovine i krvarenjem iz lijevog uha, usljed čega je M. Ž. istog dana preminuo u Opštoj bolnici Kasindo.

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena: 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Legal-10.jpg