Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Ljubiše Blagojević zbog nedozvoljene trgovine

20.01.2020.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 22.10.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Ljubiše Blagojević zbog nedozvoljene trgovine, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 08.11.2019. godine. 

Optužnicom se Ljubiši Blagojeviću stavlja na teret da je tačno neutvrđenog dana, nemajući ovlašćenje za trgovinu, u svrhu prodaje nabavio 245 boksova cigareta marke „Manchester United Kingdom Black“, te iste dana 31.07.2019. godine, stavio u prtljažnik PMV marke „VW Golf“ model „A6“, bijele boje, registarskih oznaka xxx, vlasništvo D. B., u namjeri da iste proda na području Sarajeva, da bi istog dana oko 19,00 časova u mjestu Krupačke Stijene, opština Trnovo bio zaustavljen od strane policijskih službenika PS Trnovo, koji su izvršili pretres vozila u kojem su pronašli navedenu količinu cigareta.

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 Napomena:

 „Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament