Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Buzov Vedrana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga

02.12.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 30.08.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Buzov Vedrana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 28.11.2019. godine.

 

Optužnicom se Buzov Vedranu stavlja na teret da je dana 18.06.2018.godine, u Ulici Dabrobosanska bb, na području opštine Istočna Ilidža, prilikom pretresa kod sebe neovlašćeno posjedovao četiri ručno spravljena PVC paketića, plave boje, sa sadržajem suve zeljaste materije, jednu PVC kesu bijele boje, sa sadržajem suve zeljaste materije i jednu PVC prozirnu kesu sa sadržajem suve zeljaste materije, čijim je vještačenjem utvrđeno prisustvo „Tetrahidrokanabinola“, ukupne neto mase 185,334 grama, koja pripada grupi halucinogenih droga tj. biljna vrsta „Cannabis sativ L“, a koja se nalazi na listi opojnih droga u članu 2. Rješenja o utvrđivanju liste opojnih droga i prekursora i čije je držanje - promet zabranjen i ograničen Zakonom o sprječavanju u suzbijanju zloupotrebe opojnih droga (“Sl.BiH” br.8/06).

 

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena:

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament

Izvještaj o radu suda 2010 godina