Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Prijedlog za određivanje pritvora za lice sa inicijalima A.K.

22.06.2021.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, je dana 22.06.2021.godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima A.K., zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju izvršio krivična djela Ubistvo iz člana 124. stav 1. KZ RS, te krivično djelo Tjelesna povreda iz člana 131. stav 2. istog Zakonika.  

 Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivično djelo Ubistvo i krivično djelo Tjelesna povreda na način da je dana 20.06.2021 godine oko 13, 45 časova , u ulici Kasindolskog bataljona, opština I.Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži koja se nalazi pored porodične kuće, nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 cm, prečnika 2 cm, u namjeri da istog liši života, više puta u predjelu glave udario svog oca K. S., rođen 1957.godine u Tesliću, nastanjen u ulici Kasindolskog bataljona, opština I.Ilidža, čime mu je nanio povrede opasne po život, koji je potom vozilom Hitne pomoći prevezen u JZU Bolonica „Srbija“ gdje je imenovani hospitalizovan, da bi od strane dežurnog ljekara u 15,00 časova konstatovano da je K. S. usljed zadobijenih povreda preminuo, nakon čega je istog dana, istom metalnom šipkom zadao udarce i K. Š., sestri K. S., koja je od udaraca zadobila tjelesne povrede u predjelu glave i ruku.

 Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna, i to prema oštećenoj K. Š. (član 197. stav 1. tačka v), i da postoje vanredne okolnosti, a kako se radi o djelu za koje je propisana kazna zatvora od najmanje pet godina, a s obzirom da je krivično djelo Ubistvo izrazito teško krivično djelo, jer je objekt zaštite usmjeren na život i tijelo, te s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedice, to bi puštanje na slobodu osumnjičenog lica rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda (član 197. stav 1. tačka g).

 O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

 “Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh