Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Prijedlog za izricanje mjera zabrane za lice Đ.S. iz Han Pijeska

21.04.2021.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 21.04.2021. godine podnijelo  Osnovnom sudu u Vlasenici Prijedlog za izricanje mjera zabrane protiv lica sa inicijalima Đ.S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška tjelesna povreda i Izlaganje opasnosti.

Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivična djela Teška tjelesna povreda i Izlaganje opasnosti na način da je dana 19.04.2021. godine, oko 00.05 časova, u mjestu Tugovo, opština Vlasenica, na magistralnom putu M-115 Vlasenica – Han Pijesak, upravljajući terenskim vozilom, najprije više puta bezuspješno pokušao da izvrši radnju preticanja putničkog motornog vozila, kojim je upravljao oštećeni T.M., da bi u jednom trenutku isto sustigao, a potom udario svojim vozilom, usljed čega se vozilo kojim je upravljao oštećeni zaustavilo, a Đ.S. je izašao iz svog vozila i prišao navedenom vozilu, te lice T.M. više puta udario svojim rukama i nogama u predjelu glave i tijela, nanijevši mu na navedeni način teške tjelesne povrede, da bi zatim, iako je bio svjestan da je svojim radnjama prouzrokovao opasnost po život oštećenog i da ga ostavlja bez pomoći, napustio mjesto kritičnog događaja, sjeo u svoje vozilo i istim se odvezao u pravcu Han Pijeska.

O prijedlogu za izricanje mjera zabrane odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vlasenici.

 

“Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh