Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Buzov Vedrana zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga

30.10.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je, nakon provedene istrage, dana 19.09.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Vedrana Buzov zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 07.10.2019. godine.

 

Optužnicom se Vedranu Buzov stavlja na teret da je dana 19.10.2018.godine, na području opštine Istočno Novo Sarajevo, u ulici Spasovdanska, kod sebe, radi prodaje držao supstance koje su proglašene za opojne droge, pa je prilikom njegovog pretresa od strane policijskih službenika pronađena jedna (1) prozirna PVC kesa sa sadržajem suve zeljaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo tetrahidrokanabinola ukupne neto mase 46,812 g, jedna (1) prozirna PVC kesa sa sadržajem suve zeljaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo tetrahidrokanabinola ukupne neto mase 23,919 g, jedna (1) prozirna PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo amfetamina ukupne neto mase 13,9514 g i jedna (1) prozirna PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo amfetamina ukupne neto mase 2,2915 g, iako je znao da se radi o opojnim drogama za čiju kupovinu, nabavku, držanje i prodaju nema odobrenje nadležnog organa, a supstance koje su sastavni dio ovih opojnih droga se nalaze na Listi opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora  (''Službeni glasnik BiH'', br. 8/06), čije je držanje i promet zabranjen i ograničen Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga (''Službeni glasnik BiH'', br. 8/06).

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena:

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament