Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Grcić Denija zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga

02.12.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 30.08.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Grcić Denija zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 29.11.2019. godine.

 

Optužnicom se Grcić Deniju stavlja na teret da je dana 01.08.2018.godine, oko 18:15 časova, u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 3, na području opštine Istočna Ilidža, prilikom pretresa kod sebe neovlašćeno posjedovao, radi dalje prodaje, jednu providnu PVC foliju sa sadržajem bijele praškaste materije, ukupne bruto mase 11 grama, kod koje je vještačenjem utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance „Amfetamin“, jedan paketić od PVC folije u kome se nalazila zelena biljna materija, ukupne bruto mase 6 grama i jedna plastična drobilica sa ostacima zelene biljne materije, kod kojih je vještačenjem utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance “Tetrahidrokanabinol, jedna digitalna vaza za precizno mjerenje, sivo-crvene boje, jedna staklena teglica u kojoj se nalazilo 12 tableta, zelene boje i 5 tableta narandžaste boje, kod kojih je vještačenjem utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance „MDMA“, a koje se nalaze na listi opojnih droga u članu 2. Rješenja o utvrđivanju liste opojnih droga i prekursora i čije je držanje-promet zabranjen i ograničen Zakonom o sprječavanju u suzbijanju zloupotrebe opojnih droga (“Sl.gl.BiH” br.8/06).

 

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena:

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament