Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Predložen pritvor za E.S. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

12.07.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je dana 12.07.2019. godine prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Sokocu za osumnjičenog E.S., nastanjenog u Istočnom Novom Sarajevu. Osumnjičenom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a koje je propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

 

Osumnjičeni se tereti da je u toku 2019. godine do dana 10.07.2019., u ul. Hilandarska broj 36. opština Istočno Novo Sarajevo, u stanu kojeg koristi na navedenoj adresi a koji je vlasništvo S. I., iako je znao da se radi o materijama koje u sebi sadrže opojne supstance čije je držanje i promet zabranjen i ograničen i da za proizvodnju, nabavku, držanje i prodaju nema odobrenje nadležnog organa, neovlašteno u vještački stvorenim uslovima proizvodio i radi prodaje držao veću količinu opone droge “Speed”, “Marihuana” i “Extazy”, veću količinu suplemanata namjenjenih za prozvodnju opojnih droga “Speed” i “Extazy”, kao i predmete koji se upotrebljavaju u proizvodnji i rasparčavanju navedenih opojnih droga, pa je tako prilikom pretresa stana kojeg su po naredbi Suda izvršili policijski službenici pronađeno isto i oduzeto.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačka b) „ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače“ i tačkom v) „ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna“ ZKP-a RS.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu.

 

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh