Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Dejana Petkovića i Vukašina Lazića zbog teške krađe

20.01.2020.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 13.11.2019. godine, podiglo optužnicu protiv Dejana Petkovića i Vukašina Lazića zbog teške krađe, a koja je od strane Osnovnog suda u Višegradu potvrđena dana 18.11.2019. godine.

Optužnicom se Dejanu Petkoviću i Vukašinu Laziću stavlja na teret da su u toku noći 22./23.8.2019. godine, nakon što su po prethodnom dogovoru u blizini graničnog prijelaza „Vardište“ pješke ilegalno prešli granicu između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a zatim se vozilom marke „ Seat Ibiza“, registarskih oznaka XXXX, vlasništvo prvoosumnjičenog Petković Dejana, kojim je upravljalo lice A. R., dovezli u Višegrad, dana 23.8.2019. godine, oko 03,30 časova, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđih pokretnih stvari, zajedno, provalili u ortačku radnju SZTR „Tina“, vlasništvo K. J. i K. Lj. iz Višegrada, koja se nalazi u turističkom kompleksu „Andrićgrad“ u ulici Mlade Bosne bb, na način što je Petković Dejan uz pomoć fizičke snage i podesnog alata-macole, sa vanjske strane razbio izlog zlatare SZTR „Tina“ sa izloženom robom, nakon čega su iz unutrašnjosti izloga otuđili predmete, i to: zlatnu narukvicu kombinacija žuto-bijelo; zlatna narukvica žute boje sa više redova cirkona; zlatna narukvica kombinacija žuto-bijelo; zlatna ogrlica – pletenica, žute boje; zlatni lanac žute boje „kraljevski rad" ručna izrada i zlatni lanac sa privjeskom na kome je oslikan Ostrog, nakon čega su se, primjećeni od strane radnika obezbjeđenja turističkog kompleksa „Andrićgrad“ D. D., udaljili sa lica mjesta, da bi dana 23.8.2019. godine, u 10,45 časova, u mjestu Bosanska Jagodina bili lišeni slobode od strane policijskih službenika PS Višegrad, kojom prilikom su kod njih pronađeni otuđeni predmeti iz zlatare SZTR „Tina“.

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 Napomena:

 „Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament