Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Prijedlog za određivanje pritvora za lice B.M. iz Sokoca

28.11.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 27.11.2019. godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica inicijala B.M. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. KZ RS u vezi člana 22. istog zakona i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361.stav 1.KZ RS.

Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na način da je dana 25.11.2019. godine oko 10:20 časova, u mjestu Kalauzovići, MZ Bare, opština Sokolac, naoružan došao na brentu „Spaso“, vlasništvo S.D. iz Sokoca, te je pucao u lice S.D. ispalivši tri hica i ranivši ga u lijevu potkoljenicu, nakon čega ga je S.D. oborio u kanal. Otimajući se oko pištolja u kanalu, osumnjičeni je ispalio još jedan hitac. Krivično djelo ubistva ostalo je u pokušaju zahvaljujući pravovremenoj reakciji samog oštećenog, kao i lica B.Đ. i M.G.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio pušten na slobodu, nastavio sa vršenjem istovrsnih ili sličnih krivičnih djela, za koje se može izreći kazna zatvora preko tri godine ili teža kazna, te samim tim i da su ispunjeni uslovi za određivanje pritvora iz razloga, propisanog odredbom člana 197. stav 1. tačka v) ZKP-a RS.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

 

“Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh