Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

mail print fav manja slovaveca slova

Kako koristiti Web stranicu?

27.09.2011.

Poštovani/e,

Web stranica Okružnog tužilaštva je napravljena u sklopu pravosudje.ba portala koju je uspostavilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine kao dio projekta informatizacije pravosuđa. Cilj i svrha ovog portala jeste da se uspostavi jedna sistematizovana i centralizovana web stranica sa koje će se moći pristupiti pojedinačnim web stranicama svih sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini.

Svaka web stranica se sastoji od sljedećeg:    

- Osnovni ekran ili homepage se sastoji od nekoliko grupa i to: Optužnice, Pozdravna  riječ, AktuelnostiBrzi linkovi, Često postavljana pitanja, Zakon o tužilaštvu i Vijesti iz pravosuđa.

Grupe Optužnice i Aktuelnosti se dnevno ažuriraju i tu možete pronaći najaktuelnije informacije koje se tiču optužnica, pritvora i drugih zanimljivih informacija koje se tiču rada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

     - Na osnovnom ekranu takođe možete pronaći horizontalni izbornik (sive boje) koji se      sastoji od sedam modula: Home, Rad tužilaštva, Optužnice, Akti, Vaša pitanja, Odnosi sa javnošću i kontakt.

     - Svaki modul se sastoji od više kategorija koje se nalaze horizontalno ispod svakog  modula (plave boje), npr.

            - Modul: Rad tužilaštva;

            - Kategorija: Organizacija tužilaštva, Statistika, Istorijat i uposlenici  tužilaštva.

     - Kad pritisnete jednu od kategorija pojaviće vam se podkategorije na kojim možete pronaći sve informacije koje vas zanimaju, a koje se nalaze vertikalno na lijevoj strani ekrana, npr.

            - Modul: Rad tužilaštva;

            - Kategorija: Uposlenici tužilaštva;

            - Podkategorija: Glavni tužilac, Tužioci, Službenici i namještenici i Konkursi za  upražnjene pozicije


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh