Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

mail print fav manja slovaveca slova

Vodiči za djecu, mlade i roditelje u krivičnom postupku

30.05.2017.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine podržalo je projekat „Jačanje institucionalnih kapaciteta za unaprijeđenje psihosocijalne podrške djeci i maloljetnicima u krivičnom postupku“. Projekat implementira Društvo psihologa Republike Srpske, Društvo psihologa Federacije Bosne i Hercegovine i Društvo psihologa Brčko Distrikta u okviru sveobuhvatnijeg programa „Pravda za svako dijete“ kojeg podržavaju Švicarska ambasada, Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) i UNICEF BiH.

 

Izrada Vodiča je jedna od aktivnosti projekta, a Vodiči su koncipirani za djecu ranog školskog (do 11. godina) i starijeg školskog uzrasta (od 12-18 godina) obzirom na njihove različite kognitivne sposobnosti i mogućnosti shvatanja uloge svjedoka u pravosudnom postupku.

 

Na sljedećem linku možete naći Vodiče:

 

https://vstv.pravosudje.ba/vstv/faces/kategorije.jsp?ins=141&modul=1219&kat=1348&kolona=1349

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Donesena Odluka o izradi Plana integriteta Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

06.09.2016.

Donošenjem Odluke o izradi Plana integriteta Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izražena je opredjeljenost ove pravosudne institucije za stvaranje i održavanje povjerenja građana u savjesno i odgovorno vršenje povjerenih poslova, u skladu sa moralnim vrijednostima i etičkim standardima.

Ovom Odlukom za Koordinatora Radne grupe za izradu Plana integriteta imenovan je Neven Kramer, sekretar tužilaštva, dok su za članove Radne grupe imenovani Halida Vrabac i Tarik Crnkić, okružni javni tužioci, Nemanja Sladoje i Mugdim Pašić, stručni saradnici, Vera Ćosović, rukovodilac odsjeka materijalno-finansijskog poslovanja i Marija Pavlović, stručna savjetnica.

U prilogu ove vijesti nalazi se Odluka o izradi Plana integriteta Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Državna strategija za rad na predmetima ratnih zločina

19.08.2011.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh