Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Svečano otvorena rekonstruisana zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

08.10.2019.

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Anica Vukadin i zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno svečano su otvorili rekonstruisanu zgradu Okružnog javnog tužilaštva u Istočom Sarajevu u četvrtak, 26. septembra 2019. godine.

 

Zahvaljujući sredstvima Europske unije u vrijednosti od 580.000 zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u potpunosti je obnovljena, a izgrađen je i dodatni sprat čime su obezbjeđeni bolji radni uslovi za tužitelje i ostale uposlenike.

 

Ambasada Kraljevine Švedske je kroz višegodišnji projekat finansirala izradu arhitektonskih rješenja za projekte obnove koje je finansirala EU, a jedan od njih je dokumentacija za rekonstrukciju Istočnog Sarajeva.

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je također kroz realizaciju više različitih projekata usmjerenih na procesuiranje ratnih zločina, jačanje efikasnosti pravosuđa, digitalizaciju i jačanje sigurnosti prepoznao potrebu i podržao rekonstrukciju zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

 

Novi prostor od preko 1.300 m2 ima bolje opšte funkcionalnosti – bolje zajedničke prostorije, neophodne konferencijske sale, arhivski prostor, prostor za čuvanje dokaza, prostor za prepoznavanje osumnjičenih, nove pritvorske ćelije, funkcionalan prijemni prostor i poboljšani sigurnosni aspekt.

 

Pomoć Europske unije ima za cilj osigurati da Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ima adekvatne radne uslove za istrage, gonjenje i zastupanje pred sudom slučajeva privrednog kriminala, korupcije, organiziranog kriminala i drugih slučajeva.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Otvaranje-rekonstruisane-zgrade-Okruznog-javnog-tuzilastva-u-Istocnom-Sarajevu-26.jpg

Otvaranje-rekonstruisane-zgrade-Okruznog-javnog-tuzilastva-u-Istocnom-Sarajevu-36.jpg

Otvaranje-rekonstruisane-zgrade-Okruznog-javnog-tuzilastva-u-Istocnom-Sarajevu-22.jpg

Ostale fotografije