Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Predložen pritvor za O.O. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

05.07.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je dana 05.07.2019. godine prijedlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Sokocu za osumnjičenog O.O., nastanjenog u Sokocu. Osumnjičenom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a koje je propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

 

Osumnjičeni se tereti da je dana  04.07.2019.godine oko 04:00 časa, ispred grila vlasništvo S. D., a koji se nalazi neposredno ispred ugostiteljskog objekta „Iceberg“, u ulici Glasinačka, opština Sokolac, fizički napao policijskog službenika B. M., Načelnika odjeljenja za opšti kriminalitet u PU Istočno Sarajevo, a koji je u tom trenutku po planu PS Sokolac, obavljao poslove i zadatke rukovodioca operativnog obezbjeđenja Međuopštinskih omladinskih igara (MOSI) Sokolac 2019, udarajući ga zatvorenom pesnicom u predjelu lijeve strane lica, tačnije gornje usne, kojom prilikom je Božić Milanu nanesena tjelesna povreda u vidu rasjekotine.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačka v) ZKP-a RS.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu.

 

“Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh