Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Predložen pritvor protiv jednog lica zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju

04.03.2019.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 04.03.2019. godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima A.B. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. KZ RS u vezi člana 22. istog zakona i pod tačkom 2. krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361.stav 1.KZ RS.

 

Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivična djela “Ubistvo u pokušaju” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” na način da je dana 02.03.2019.g. oko 17,35 časova, u Višegradu, u naselju Okolišta, u svojoj porodičnoj kući  pokušao lišiti života svoju suprugu B. Lj. tako što je nakon kraćeg verbalnog sukoba, iz pištolja marke „WALTER“, za koje oružje posjeduje Oružni list ser. broja xxx, ispalio jedan metak koji je oštećenu B. Lj. pogodio u stomak i nanio ustrelnu ranu, pa je istoj odmah pružena hitna pomoć i transportovana je u Klinički Centar u Foči.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke b) i v) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh