Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Predložena mjera pritvora protiv M.Ž. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo“

24.12.2018.

Dana 22.12.2018. godine, Policijska uprava Zvornik podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.Ž. Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici.

 

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici je nakon ispitivanja osumnjičenog dana 23.12.2018. godine podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima M.Ž. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo”.

 

Osumnjičeni M.Ž. se sumnjiči da je dana 21.12.2018. godine, oko 23.00 sata, u Milićima, u ulici Vuka Stefanovića Karadžića, nakon što se prethodno doveo u alkoholisano stanje, došao do stana u kome živi sa svojim roditeljima V.Ž. i D.Ž., te po ulasku u unutrašnjost istog, bez bilo kog povoda, počeo da razbija stvari po stanu i da ih baca kroz prozor svoje spavaće sobe, a zatim i sa balkona, na kojem je fizički napao svoje roditelje, te je u jednom trenutku, dok je njegova majka D.Ž., gledajući sa balkona, provjeravala koje stvari su bačene, objema rukama isu uhvatio u predjelu nogu i uz pomoć fizičke snage je prebacio preko ograde balkona, tako da je imenovana pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu, usljed čega je zadobila tjelesne povrede od kojih je preminula na licu mjesta.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačka a), b), v) I g) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh