Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Grujić Dejana za krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

26.11.2018.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage, dana 30.10.2018. godine, podiglo optužnicu protiv Grujić Dejan za krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a koja je od strane Osnovnog suda u Sokocu potvrđena dana 08.11.2018. godine.

 

Grujić Dejan se tereti da je dana 10.02.2018. godine, oko 7,50 sati, u ulici Jove Jankovića u Sokocu, nakon što je upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta – kamena i staklene flaše, polomio dva prozorska stakla na ugostiteljskom objektu „MON“ vlasništvo M. N., prilikom intervencije policijskih službenika Policijske stanice Sokolac, napao policijskog službenika T. B. na način da mu je, pružajući aktivan otpor prilikom lišenja slobode, svjesno i voljno zadao udarac glavom u bradu i desnu stranu lica, nanijevši mu na taj način tešku tjelesnu povredu u vidu izbijenog gornjeg lijevog bočnog sjekutića, kao i laku tjelesnu povredu u vidu krvnog podliva desne očne regije, te je po lišenju slobode i smještanju u prostorije Policijske stanice Sokolac, policijskim službenicima u više navrata upućivao uvrede i prijetnje da će njih i članove njihovih porodica lišiti života, da će im na kuću baciti bombu i sve zapaliti.

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

Napomena:

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Kako sastaviti testament