Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Predložen pritvor protiv NJ.P. zbog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

mailprint fav manja slovaveća slova

20.11.2018.

Dana 19.11.2018. godine, Policijska uprava Istočno Sarajevo podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv NJ.P. Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

 

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon ispitivanja osumnjičenog dana 20.11.2018. godine podnijelo Osnovnom sudu u Sokocu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima NJ.P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

 

Osumnjičeni NJ.P. se sumnjiči da je dana 19.11.2018.godine oko 00:30 časova u ugostiteljskom objektu „Kafanica“  koji se nalazi u ulici Serdar Janka Vukotića, opština Pale, a koja je u vlasništvu K. I., prišao policijskom službeniku PS Pale S. M., koji je u tom periodu bio na službenoj dužnosti, te je nakon kraće verbalne rasprave istog udario mobilnim telefonom u glavu i to u predjelu iznad lijevog oka, nakon čega ga M. u namjeri da spriječi dalji napad odgurnio rukama od sebe, usljed čega osumnjičeni P. Nj. gubi ravnotežu i pada na pod, a M. izlazi iz navedenog objekta u namjeri da obavijesti policijske službenike o predmetnom događaju, da bi u tom trenutku osumnjičeni P. Nj. uzeo staklenu pivsku flašu sa stola i uz riječi „Jebem li ti majku, keru jedan, ubiću te“, flašom gađao i pogodio S. M. u predjelu grudnog koša, pri čemu je istom nanio tjelesne povrede.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačka v) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh