Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

Prijedlog za određivanje pritvora za lica sa inicijalima O.S. i Č.A.

12.04.2021.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 08.04.2021. godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima O.S. i Č.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Teška tjelesna povreda iz člana 132. stav 3. u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Navedena lica se sumnjiče da su počinila krivično djelo Teška tjelesna povreda na način da su dana 05.06.2021.godine oko 08,50 sati, u ulici Stefana Nemanje, opština Istočno Novo Sarajevo, nakon što su se PMV „VW Golf“, vlasništvo O. S. dovezli u spomenutu ulicu i zaustavili se u neposrednoj blizini kioska K-125 vlasništvo „Glas Srpske“ a.d. Banja Luka, izašli iz vozila, te pri susretu sa Mojević Predragom istog odmah fizički napali, zadavši mu više udaraca zatvorenim pesnicama i nogama u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je Mojević Predrag pao na betonsku podlogu i izgubio svijest, nanijevši mu pri tome teške tjelesne povrede u predjelu glave u vidu potpunih pukotinastih prijeloma kostiju krova i osnovice lobanje, praćenim razorenjem vitalno važnih moždanih centara u kombinaciji sa pritiskom na mozak od strane krvi izlivene unutar lobanjske šupljine i razvoja otoka mozga, pa je usljed navedenih povreda, istog dana oko 21,00 sat nastupila smrt Mojević Predraga

Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih (član 197. stav 1. tačka a) ZKP RS), da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak (član 197. stav 1. tačka b) ZKP RS) i da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, budući da postoje vanredne okolnosti, te da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći i kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a da je djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja (član 197. stav 1. tačka g) ZKP RS).

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

 

“Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti prema kojoj se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh