Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Istočnom Sarajevu

mail print fav manja slovaveca slova

Predložena mjera pritvora protiv M.Ž. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo“

24.12.2018.

Dana 22.12.2018. godine, Policijska uprava Zvornik podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.Ž. Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici.

 

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici je nakon ispitivanja osumnjičenog dana 23.12.2018. godine podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima M.Ž. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo”.

 

Osumnjičeni M.Ž. se sumnjiči da je dana 21.12.2018. godine, oko 23.00 sata, u Milićima, u ulici Vuka Stefanovića Karadžića, nakon što se prethodno doveo u alkoholisano stanje, došao do stana u kome živi sa svojim roditeljima V.Ž. i D.Ž., te po ulasku u unutrašnjost istog, bez bilo kog povoda, počeo da razbija stvari po stanu i da ih baca kroz prozor svoje spavaće sobe, a zatim i sa balkona, na kojem je fizički napao svoje roditelje, te je u jednom trenutku, dok je njegova majka D.Ž., gledajući sa balkona, provjeravala koje stvari su bačene, objema rukama isu uhvatio u predjelu nogu i uz pomoć fizičke snage je prebacio preko ograde balkona, tako da je imenovana pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu, usljed čega je zadobila tjelesne povrede od kojih je preminula na licu mjesta.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačka a), b), v) I g) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Predložen pritvor protiv četiri lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo

14.05.2018.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 10.05.2018. godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv četiri lica sa inicijalima B.S., B.M., H.M. i M.Đ. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 227. stav 2. KZ RS.

 

Navedena lica se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Razbojništvo” na način da je prvoosumnjičeni B. S. uz pomoć četvrtoosumnjičenog M. Đ. stupio i održavao kontakt sa petoosumnjičenim M. M. i saznao njemu bitne činjenice koje se odnose na način ulaska, zatim podatke o stepenu i vrsti obezbjeđenja, mjestu gdje se nalazi sef sa pazarima i ključ od istog u TC „Tropik“-maloprodaja d.o.o. u ulici V.R.Putnika do broja 8, da bi prvoosumnjičeni B. S., drugoosumnjičeni B. M. i trećeosumnjičeni H. M., dana 06.05.2018.godine u 21,00 sat, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja – automske puške i fizičke snage savladali i vezali plastičnim bijelim vezicama radnike obezbjeđenja Š. M.,  i blagajnika P. D., u prostoriji za tehničko i fizičko obezbjeđenje te iz ove prostorije otuđili 5 snimača video nadzora, te nakon što su ih savladali i vezali ušli u prostoriju gdje se nalazi sef i iz istog otuđili novac u iznosu 90.305,00 KM,

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke b), v) i g) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Predložen pritvor protiv lica sa inicijalima A. N. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

12.01.2018.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 12.01.2018. godine podnijelo  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima A.N. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz člana 207. stav 3. KZ RS.

 

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke b) i v) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Predložen pritvor protiv 4 lica sa inicijalima M.M., N.G., R.D. i D.M. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

16.08.2017.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 12.08.2017. godine podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv 4 lica sa inicijalima M.M., N.G., R.D. i D.M. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" iz člana 207. stav 2. i 3. KZ RS.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke b) i v) ZKP-a RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Predložen pritvor protiv lica V. Ć. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja

12.06.2017.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 09.06.2017. godine podnijelo Osnovnom sudu u Višegradu Prijedlog za određivanje pritvora protiv  V. Ć., državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja iz čl. 410. stav 3., u vezi stava 2. KZ RS.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke a) i b) ZKP RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Predložen pritvor protiv S.B., L.S., R.N. i Š.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

21.10.2016.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu dana 19.10.2016. godine podnijelo je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv S.B., L.S.,R.N. i Š.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz čl.  224. stav 2. KZ RS, u vezi sa čl. 42. a.) KZ RS.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoje posebni razlozi predviđeni članom 197. stav 1. tačke b) i v) ZKP RS.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh